Підсумок атестаціі 2022

НАКАЗ

04.04.2022               м.Конотоп                     № 13-од

 

Про підсумки атестації

 педагогічних працівників

Конотопського дошкільного

 навчального закладу

(ясла-садок)№7 « Золотий ключик»

у 2021-2022 навчальному році

 

     Відповідно до статті 50 Закону України «Про освіту», частини першої статті 32 Закону України «Про дошкільну освіту», Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 №930 та внесеними змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти, молоді та спорту України №1473 від 20.12.2011, наказу Міністерства освіти і науки України №1135 від 08.08.2013 «Про затвердження змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників», наказу управління освіти Конотопської міської ради № 405-од від 24.09.2021 « Про організацію і проведення атестації педагогічних працівників закладів освіти міста у 2021-2022 навчальному році», наказу Конотопського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий ключик» від 18.10.2021 №163-од «Про організацію  і проведення атестації педагогічних працівників закладу у 2021-2022 навчальному році», на підставі рішення атестаційної комісії Конотопського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий ключик», протокол № 4 від 15.03.2022 та з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності в навчальному закладі проведена атестація педагогічних працівників.

   З метою якісної організації атестаційного процесу у вересні 2021 року відбулася нарада при директору (завідуючій) , на якій були поставлені основні завдання щодо забезпечення організації та проведення атестації, дотримання системи комплексної оцінки діяльності педагогів, посиленню контролю за дотриманням нормативно-правових засад атестаційного процесу.

    Із 37 педагогічних працівників закладу у 2021-2022 навчальному році проатестовано – 5, що складає(13,5%). За підсумками атестації встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»- 2 ( 6 %). Підтвердили “спеціаліст першої категорії” -2 ( 6 %), підтвердили кваліфікаційну категорію ” спеціаліст вищої категорії” – 1 ( 3 %).

       Хід атестації педагогічних працівників в навчальному році перебував на постійному контролі. Адміністрацією закладу не тільки надавалася методична допомога з організації атестації педагогам, але  й забезпечувався контроль за її проведенням: своєчасно і організовано були проведені засідання атестаційної комісії, вивчалася система  роботи вихователів шляхом відвідування занять, аналізу роботи з батьками, проведення анкетування, що дало змогу визначити відповідність професійної кваліфікації кожного педагога та  провести атестацію на достатньому рівні.

  До міської атестаційної комісії з апеляцією на рішення атестаційної комісії закладу звернень не надійшло. Педагоги, що атестувалися, були активними учасниками методичних заходів закладу та міських методичних об’єднань. Вдосконалили та узагальнили матеріали з досвіду роботи.

  Атестаційна комісія Конотопського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 « Золотий ключик» відмічає якісну підготовку  до атестації всіх педагогів.

  Адміністрації дошкільного закладу слід активізувати роботу педагогів щодо публікації власного матеріалу з досвіду роботи  у педагогічній пресі та на сайті дошкільного закладу.

 Враховуючи вище зазначене,

НАКАЗУЮ:

1.1. Адміністрації дошкільного навчального закладу:

1.1.Підготувати список педагогічних працівників закладу, які підлягають черговій атестації у 2022-2023 навчальному році згідно перспективного плану                                                                                              до 20.04.2022

1.2. Провести організаційно-методичні  наради членів атестаційної комісії щодо проведення атестації в 2022-2023 навчальному році  до     05.09.2022

1.3. Продовжити систему роботи з підвищення педагогічної майстерності, компетентності педагогів, залучивши їх до участі  у різних формах роботи, конкурсах, виставках з метою підвищення рейтингових показників діяльності

                                                                                                                  постійно

1.4.Продовжити роботу по виявленню, вивченню, узагальненню та поширенню інноваційного досвіду, популяризації різних форм узагальнення досвіду: буклети,альбоми, методичні бюлетні, посібники, відеозаписи

                                                                                                                     постійно

1.5.З метою забезпечення якості атестаційних документів педагогічних працівників підготувати зразки їх оформлення відповідно до сучасних вимог та розмістити їх в куточку атестації                                                 до 15.12.2022

1.6.Проаналізувати стан організації проведення атестації у 2021-2022 навчальному році та забезпечити її проведення у 2022-2023 навчальному році згідно Типового положення про атестацію педагогічних працівників.

1.7.Забезпечити неухильне виконання вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників щодо встановлення атестаційних категорій та присвоєння педагогічних звань, обов’язкове дотримання

нормативно-правових засад атестаційного процесу, якісне оформлення атестаційних матеріалів, управлінських документів, принципово підходити до питань оцінки рівня професійної кваліфікації педагога.

1.8.Спрямувати управлінську діяльність на особистісне зростання педагогічних кадрів через розвиток компетентності, рівня професійної майстерності кожного педагога.

1.9.Створити умови для вчасного проходження курсової підготовки  педагогічними  працівниками  за рік до атестації.

  1. Педагогічним працівникам:

2.1. Активізувати творчу роботу щодо підготовки та публікації у періодичній пресі атестаційних матеріалів з метою поширення передового педагогічного досвіду.

2.2. Брати активну участь у обласних, міських конкурсах професійної майстерності.

  1. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за директором (завідувачем).

В.о.директора(завідувача) ЗДО                         Л.Г.Спаська

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *